Focus op de Niet verzuimende medewerkers

Veel werkgevers komen pas in actie als een medewerker zich ziek meldt. Dan start het protocol op en hoopt de werkgever dat de medewerker zich snel weer beter meldt. Maar in veel gevallen zal dat niet zo zijn. Medewerkers kunnen om welke reden dan ook langdurig ziek worden. De kosten die hiermee gepaard gaan zijn hoog. Daar is iedereen het over eens. Door aandacht te schenken aan de niet verzuimende medewerkers, kunt u (uitzonderingen daargelaten) voorkomen dat mensen uitvallen. Mensen die tegen hun eigen grenzen aanlopen hebben het zelf vaak niet door. Het zijn kleine signalen die zich opstapelen en de emmer uiteindelijk kunnen laten overlopen. Medewerkers vinden het prettig als hier aandacht voor is en een aanspreekpunt waar ze kunnen sparren over wat zich afspeelt. Erkenning en herkenning is de sleutel tot gedragsverandering en bewustwording. Ik help u graag! Neem contact met mij op, zodat we kunnen overleggen over de mogelijke interventies die we passen bij uw organisatie.